DaadkrachtNu
Sterk in actie, veerkrachtig vooruit!

Wat is Parkinson boxing?

 

Boksen blijkt een grote positieve invloed te hebben op de klachten en het verloop van Parkinson. We boksen alleen op stootkussens en pads en daarnaast voeren we continu dubbeltaken uit. Dus zowel fysiek als cognitief ( twee dingen tegelijk).Welke fysieke en mentale aspecten worden er getraind tijdens Parkinson Boxing;

1. Kracht en uithoudingsvermogen
Parkinson Boxing vereist kracht en uithoudingsvermogen. Deze conditionele vaardigheden dragen bij aan een verbetering en of behoud van de spiermassa.

2. Nieuwe verbindingen in de hersenen
Het vermogen van de hersenen om zich aan te passen en nieuwe verbindingen te vormen  wordt bevordert door Parkinson Boxing. Dit heeft positieve gevolgen voor de aanmaak van dopamine.

3. Coördinatie en balans
Tijdens het Parkinson Boxing wordt de coördinatie ( hand-oog samenwerking ) en balansvaardigheden getraind door o.a. de snelle stootbewegingen en tegelijk aandacht te hebben voor je balans.

4. Concentratie en aandacht
Tijdens het Parkinson Boxing wordt er een beroep gedaan op je denkvermogen en met aandacht de oefeningen uit te voeren. Deze cognitieve functies worden elke training intensief getraind

5. Sociale interactie en emotionele steun
Het Parkinson Boxing vindt plaats in een groep wat een stimulans en motivatie geeft in het welzijn. Parkinson Boxing is geschikt voor iedereen met de ziekte van Parkinson en ook voor iedere fase van de ziekte.


U krijgt ook eerst een intake alvorens we gaan starten met de lessen.
Er is ook de mogelijkheid om individueel aan de slag te gaan met één van de trainers.


Probeer eerst een gratis proefles!